tirsdag den 6. oktober 2015

Efterårs suppe


Fantastisk lækker fyldig grønsagsuppe. Vi er gået suppetiden i møde og nu skal der nydes en masse af dem. Jeg elsker grønsagsupper, for man kan aldrig gå galt i byen med dem og så kan man altid tilføje lidt kød hvis man dagen efter vil have en "ny" lækker suppe.  


Efterårs grønsags suppe
4 personer 

2 spsk olie
2-3 løg, i tern
2 fed hvidløg, i fine tern
4 kartofler, i grove tern 
2 sweet potatos, i grove tern 
4-5 stænger bladselleri, i tern
1 porre, i ringe
1-2 dl kikærter, opblødt/kogt efter anvist på posen  
1 dåse tomatpure, 140 g
2 dåser hakket tomat 
3-4 tsk stødt spidskommen
1½ tsk stødt koriander 
1 liter vand 
salt
peber 

Server et godt stykke brød til

  • Svits løg og hvidløg af i en stor gryde med olie til de er blevet klare. 
  • Svits alle grønsagerne af hurtig på høj varme i 5 minutter. 
  • Tilsæt tomatpuré og hakket tomater og rør det godt sammen. 
  • Tilsæt vand og krydderier samt kikærterne. 
  • Lad det simre 15-20 minutter. 
  • Smag suppen til med salt og peber. 
  • Server suppen med et godt stykke brød. 





Ingen kommentarer:

Send en kommentar