mandag den 19. maj 2014

Cuvettesteg

Lækker saftig cuvettesteg med tilbehør
Elsker en god steg og i denne omgang blev det en lækker cuvettesteg, troede jeg havde købt en culottesteg, men forskellen er nu ikke den hel store udover den forskel fra hvor kødet er skåret fra på koen. Altså begge dele er skåret fra tyndstegen. Culotten er fra den øverste del af tyndstegen og oftest mere mør, end cuvetten som endelig bare er skåret fra den nederste del :/ 
Men hvis cuvetten tilberedes rigtig, så kan man ikke mærke den store forskel fra den og til culotten :) Der til at jeg lavet nogle flødekartofler, dampet gulerødder og glaseret perleløg. 


Flødekartofler
8-10 mellemstore kartofler 
½ l fløde
1 dl mælk 
1 stort hakket løg
1 finhakket hvidløg 
salt og peber.

Glaseret perleløg
1 glas perleløg 
3-4 spsk sukker 
½ spsk smør
2 spsk vand

Kom alle ingredienserne på en middelvarm pande og lad det koge ind til løggene er glaseret. Tager ca.10-15 min. Pas på de ikke brænder på, det kan gå hurtigt lige pludselig!

Marinade
1,2 kg cuvettesteg 
1½ tsk tørret timian 
2 hakket fed hvidløg 
3 spsk oliven olie 
lille tsk cayennepeber 
salt og peber 


Bland marinaden sammen. Ris oversiden af stegen med en meget skarp kniv ca.½-1 cm ned. Smør marinaden godt ind i steget og ned i rillerne og sæt den på køl og trække 1 time. 
Varm en pande op til den er meget varm sammen med lidt olie og steg først fedt siden til den har fået en fin stegeskorpe og vend stegen og steg endnu en fin gylden skorpe. Kom stegen op i et fad med ca. 3 dl vand sæt den i en forvarm ovn på 90 grader i ca.1½ time. 
Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn. 


Ved en centrumtemperatur på 55-60 grader er kødet rødt/rosa. 
Ved en centrumtemperatur på 60-65 grader er kødet svagt rosa. 
Ved en centrumtemperatur over 65 grader er kødet gennemstegt. 
Hvis kødet er mere end 65 grader, vil det nemt blive tørt. 
Jo højere ovntemperatur, desto mere vil centrumtemperaturen i kødet stige i minutterne efter det er taget ud af ovnen 
Den skal ikke pakkes ind, da det så vil stege videre, lad den gerne hvile i ca. ½ time.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar